Lakers ukončili sériu 11 prehier s Denverom a držia sa v play-off, Boston vedie nad Miami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lakers ukončili sériu 11 prehier s Denverom a držia sa v play-off, Boston vedie nad Miami

Lakers doviedol k výhre LeBron James s 30 bodmi.
Lakers doviedol k výhre LeBron James s 30 bodmi.AFP
Basketbalisti Los Angeles Lakers zabránili vyradeniu, keď v noci na nedeľu zvíťazili v štvrtom zápase 1. kola play-off zámorskej NBA doma nad Denverom 119:108. Svojho súpera zdolali po 11 predchádzajúcich nezdaroch.

LA Lakers - Denver 119:108

/stav série: 1:3/

Triumf režíroval LeBron James s 30 bodmi, Anthony Davis pridal 25 bodov a 23 doskokov. Nuggets nestačil ani triple-double Nikolu Jokiča 33 bodov, 14 doskokov a 14 asistencií.

Lakers zvíťazili nad Nuggets prvýkrát od decembra 2022 a zabránili tomu, aby ich úradujúci obhajcovia titulu "zmietli" v play-off 4:0 na zápasy dve sezóny za sebou. Ak však chcú postúpiť ďalej, musia otočiť stav série z 0:3 na 4:3, čo sa nikomu v NBA ešte nepodarilo.

"Dali sme si ďalší život a teraz to bude pre nás neustále séria na jeden víťazný duel. Pondelkový súboj bude pre nás najdôležitejší zápas sezóny, to si uvedomujeme," povedal podľa AP James.

New Orleans - Oklahoma City 85:106

/stav série: 0:3/

Krok od postupu je najlepší tím západu po základnej časti Oklahoma City. Po víťazstve v New Orleans 106:85 vedie 3:0 na zápasy. Defenzíva Thunder zatiaľ ani raz nepovolila Pelicans nastrieľať viac ako 92 bodov v tomto play-off.

Najviac bodov zaknihoval hosťujúci Shai Gilgeous-Alexander (24), nasledovalo ho duo spoluhráčov s 21 bodmi - Josh Giddey a Jalen Williams.

Miami - Boston 84:104

/stav série: 1:2/

Suverén základnej časti Boston si v Miami zobral späť výhodu domáceho prostredia. Celtics tak razantne odpovedali na domácu prehru v druhom meraní síl a udržali súpera na najnižšom počte bodov v sezóne v akomkoľvek zápase. Jayson Tatum aj Jaylen Brown nazbierali 22 bodov, Tatum pridal aj 11 doskokov.

"Hrali sme aktívnejšie a nastolili sme fyzický meter duelu. Sú to jednoduché kroky, ktoré bolo treba vykonať, keď sme sa dostali do stresu a chlapci ich zvládli perfektne," pochvaľoval si kouč Bostonu Joe Mazzulla.

Orlando - Cleveland 112:89

/stav série: 2:2/

V sérii medzi Orlandom a Clevelandom naďalej uspel vždy domáci tím, Magic tentokrát zdolali súpera 112:89. Domácich potiahol 34-bodový Franz Wagner, ktorý zaznamenal aj 13 doskokov a štyri asistencie.