Cleveland vrátil Bostonu vysokú prehru, Dončič riadil výhru Dallasu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cleveland vrátil Bostonu vysokú prehru, Dončič riadil výhru Dallasu

Dončič zaznamenal 29 bodov a bol ústrednou postavou zápasu.
Dončič zaznamenal 29 bodov a bol ústrednou postavou zápasu.Profimedia
Kým prvý zápas prehrali basketbalisti Clevelandu o 25 bodov, v druhom dueli štvrťfinále play-off NBA v Bostone vyhrali 118:94 a vyrovnali stav série na 1:1. Dallas takisto odplatil vysokú prehru z prvého merania síl a po víťazstve 119:110 vyrovnal stav série s Oklahomou City na 1:1.

Boston - Cleveland 94:118

/stav série 1:1/

V prvom zápase sa Cleveland príliš spoliehal na Donovana Mitchella. Ten mal tentoraz oveľa väčšiu podporu spoluhráčov, keďže dobre hrala celá základná päťka plus náhradník Caris LeVert. Mitchell mohol tvoriť najmä v prvom polčase a mal dosť síl, aby v tretej časti 16 bodmi duel rozhodol.

"Snažili sme sa viac zapájať spoluhráčov, tým zamestnať obranu súpera, aby som sa mohol dostať k strelám. Dostali sme ich pod tlak," uviedol Mitchell, ktorý nazbieral 29 bodov, 7 doskokov a 8 asistencií. Evan Mobley pridal 21 bodov a 10 doskokov, 21 bodov zaznamenal aj LeVert. Pre Cleveland to bolo prvé víťazstvo vonku v tohtoročnom play-off.

"Čakali sme, že budú hrať lepšie, ale nedokázali sme na to odpovedať," nechal sa počuť skusený pivot Bostonu Al Horford. Podľa ESPN je výhra o 24 bodov najvyššia v histórii play-off od roku 1991 po tom, čo tím prehral prvý zápas dvojciferným rozdielom.

Oklahoma City - Dallas 110:119

/stav série 1:1/

Aj Dallas ukázal úplne inú tvár ako v prvom súboji. V doterajšom priebehu play-off sa trápil so streľbou z diaľky. Tentoraz však jeho trojky vyhrali duel proti Oklahome City, keď ich Mavericks trafili 18. Hneď päť z nich dal Luka Dončič, ktorý mal v doterajšom priebehu play-off úspešnosť iba 22 percent. V noci na piatok však strieľal presne a nazbieral 29 bodov, 10 doskokov a sedem asistencií.

Druhým hrdinom nebol Kyrie Irving, ktorý zaknihoval len deväť bodov a 11 asistencií, ale dobre ho zastúpil P.J. Washington, ktorý dal sedem trojok a tiež zaznamenal 29 bodov. Tim Hardaway pridal z lavičky 17 bodov.

Thunder tradične viedol Shai Gilgeous-Alexander s 33 bodmi, 12 doskokmi a 8 asistenciami, ale pridal sa k nemu iba Jalen Williams s 20 bodmi.

Zápas sa lámal v polovici poslednej štvrtiny. Domáci minuli sedem striel v rade, kým na druhej strane Dončič dvakrát skóroval a Dallas utiekol na dvojciferný rozdiel, ktorý si už postrážil.