Netradičné riešenie Bielsu: Proti Kostarike povolal poloprofesionála

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Netradičné riešenie Bielsu: Proti Kostarike povolal poloprofesionála

Bielsa patrí medzi trénerov s netradičnými postupmi.
Bielsa patrí medzi trénerov s netradičnými postupmi.Profimedia
Marcelo Bielsa (68) sa chystá urobiť krok, ktorý je v profesionálnom futbale veľmi nezvyčajný. Na priateľský zápas proti Kostarike, ktorý sa uskutoční koncom mája, povolá Waltera Domíngueza (24) z amatérskeho klubu Juventud de Soriano. Dvadsaťjedenčlenný káder, ktorý budú tvoriť hráči ako Darwin Núñez a Federico Valverde, by tak mala doplniť pomerne nezvyčajná posila.

Túto informáciu ako prvá priniesla agentúra TNT Argentina. Skúsený stratég sa skrátka rozhodol dať životnú šancu neznámemu hráčovi, ktorý pôsobí v nižších sférach.

Nebude môcť využiť služby tých, ktorí pôsobia v najvyšších domácich súťažiach, keďže budú mať svoje povinnosti v juhoamerických pohároch v Copa Libertadores a Copa Sudamericana. El "Loco" Bielsa (v preklade blázon Bielsa) tak zrejme naplní svoju prezývku.

Svoju účasť na reprezentačnom zraze už potvrdil aj samotný Domínguez. Povedal to po jednom z pohárových zápasov v rozhovore s novinárom Alexom Martinom Rostanom. "Zavolali mi a som za to veľmi rád. Nečakal som to, bolo to prekvapenie," uviedol 24-ročný útočník, ktorý má status poloprofesionála.

Jeho štatistiky sú aj tak pôsobivé, v tejto sezóne strelil v 19 zápasoch už 38 gólov. "Som veľmi šťastný za túto šancu," rozplýval sa.