Highlighty víkendu: Oslava (ne)postupu, lúčenie legendy, trénerská kométa a mamičky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Oslava (ne)postupu, lúčenie legendy, trénerská kométa a mamičky

Oslavy Rody boli predčasné.
Oslavy Rody boli predčasné.Profimedia/Flashscore
Sezóna sa blíži ku koncu a niekde pomaly nastáva čas na oslavy. Avšak pozor, aby ste neoslavovali predčasne, ako v Holandsku... Okrem (ne)postupu Rody vyberáme do toho najlepšieho z víkendu i parádny gól z Francúzska, Deň matiek v Getafe či jednu štýlovú rozlúčku.

Gól víkendu

Téji Savanier bol hviezdou zápasu Toulouse - Montpellier. Skúsený stredopoliar je hnacím motorom hostí, v tejto sezóne zaznamenal zatiaľ výbornú bilanciu (9+7). Duel s tabuľkovým susedom otvoril krásnou strelou z voleja, na ktorú nemal brankár Restes nárok. Montpellier vyhral 2:1 napriek tomu, že kľúčový hráč Savanier stihol okrem gólu dostať aj červenú kartu a poslal svoj tím do oslabenia.

Smoliar víkendu

Čo je na oslavách postupu najsmutnejšie? Keď si uvedomíte, že boli predčasné a zbytočné... Fanúšikovia holandského druholigovej Rody vtrhli na ihrisko po víťazstve nad Cambuurom a začali oslavovať, pretože si mysleli, že ich hlavný rival Groningen prehral s Telstarom. Groningen však v nadstavení vyrovnal, takže oslavy boli zbytočné. Aby toho nebolo málo, hlásateľ na štadióne oznámil, že Telstar ešte skóroval na 2:1 a fanúšikovia Rody začali oslavovať znova.

Potom však muž za mikrofónom musel objasniť, že sa mýlil, gól v skutočnosti vôbec nepadol, Groningen naozaj remizoval a Roda si na postup bude musieť počkať. O tom, kto sa pripojí k Willem II ako druhý priamy postupujúci do Eredivisie, sa rozhodne v piatok. A lepšie to vyjsť ani nemohlo, keďže Roda a Groningen sa v poslednom kole stretnú v priamom boji o postup.

Zo sociálnych sietí

Getafe v piatok oslávilo Deň matiek zaujímavým spôsobom. Namiesto detí sa pri nástupe hráčov na ihrisko v úlohe maskotov predstavili osudové ženy hráčov - či už to boli ich mamičky, alebo partnerky, teda matky ich potomkov. Rodinná motivácia však príliš nepomohla, Getafe podľahlo Bilbau 0:2, pričom Mason Greenwood v závere nepremenil penaltu.

Štatistika víkendu

Jedným z najväčších príbehov víkendu (a vlastne aj sezóny) bola senzačná jazda Ipswichu Town, ktorý dokráčal k priamemu postupu do Premier League. Vyzerá to tak, že britský futbal získava vďaka "The Tractor Boys" zaujímavého mladého trénera.

Kieran McKenna, rodák z Londýna, ktorý však vyrastal v Severnom Írsku, sa učil remeslu v mládežníckych tímoch Tottenhamu a Manchestru United (bol aj asistent Oleho Gunnara Solskjaera pri A-mužstve). Do seniorského futbalu však prenikol práve ako manažér Ipswichu Town, kde prišiel v decembri 2021.

Ten vtedy pôsobil v League One, teda v tretej najvyššej súťaži. McKenna vytiahol tím z problémov do pokojného stredu tabuľky a v nasledujúcej sezóne (jeho prvej kompletnej) postúpil do Championship a hneď v tej nasledujúcej do Premier League. O tom, aké úspešné bolo jeho pôsobenie na Portman Road, svedčí fakt, že od decembra 2021 nikto v štyroch najvyšších anglických ligách nezískal viac bodov ako on. Dokonca ani Pep Guardiola v dominantnom Manchestri City.

Príbeh víkendu

Marco Reus oznámil, že po 12 sezónach opustí Borussiu Dortmund. Ikona, ktorá v aktuálnom ročníku nastupuje najmä z lavičky, sa v dueli proti Augsburgu predstavila v Signal Iduna Parku možno naposledy. A lúčenie to bolo naozaj štýlové. Reus pri víťazstve 5:1 strelil gól, pripísal si ďalšie dve asistencie a s vernými fanúšikmi si užil krásnu ďakovačku.

Fotka víkendu

Víkend sa niesol v znamení osláv i v Portugalsku. A fanúšikovia Sportingu ju poňali vo veľkom štýle. Za najlepšiu fotografiu víkendu vyberáme obrovskú majstrovskú párty pre mužstvo Rubena Amorima v Lisabone.

Oslavy Sportingu boli veľkolepé.
Oslavy Sportingu boli veľkolepé.Twitter Sporting SP