Völler chváli prínos Xabiho Alonsa: Pre Leverkusen je to zásah do čierneho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Völler chváli prínos Xabiho Alonsa: Pre Leverkusen je to zásah do čierneho

Rudi Völler sa s Bayerom Leverkusen titulu nedočkal.
Rudi Völler sa s Bayerom Leverkusen titulu nedočkal.Profimedia
Po nedávnom zisku ligového titulu Leverkusenu pochválil legendárny Rudi Völler (64) trénera čerstvých víťazov. Ikona nemeckého futbalu ocenila prácu Xabiho Alonsa (42) v tíme tamojších farmaceutov.

Bývalý športový riaditeľ Leverkusenu vo vydaní denníka Kölner Stadt-Anzeiger uviedol: "Xabi Alonso je pre Bayer určite zásahom do čierneho. Pamätám si, keď mi súčasný športový riaditeľ Simon Rolfes prvýkrát povedal o tomto nápade. Zdôraznil som mu, že je to odvážny plán."

Podľa Völlera bolo angažovanie Španiela správnym rozhodnutím, pretože najdôležitejšou pozíciou v klube je vždy tréner. Okrem toho Alonso, Rolfes a generálny riaditeľ Fernando Carro sú sami o sebe výborným realizačným tímom. Aj to je veľký dôvod neporaziteľnosti Bayeru.

Völler navyše od klubu očakáva ďalšie úspechy. "Treble je reálne. Ale bez ohľadu na to, ako dopadnú nasledujúce zápasy, sezóna bude hodnotená ako vynikajúca," uviedol bývalý internacionál. No aj v prípade zisku Ligového pohára a Európskej ligy je pre Völlera zďaleka najdôležitejší majstrovský titul.

Völler doplnil, že veľmi skoro vycítil, že Leverkusen môže v tejto sezóne bojovať o titul. "Začalo sa to už v prvej polovici sezóny zápasom v Mníchove, Leverkusen odohral s Bayernom úplne vyrovnaný súboj," vysvetlil. "Navyše Bayer bol v každom strete ročníka skutočne lepší, nikdy ste nemali pocit, že by sa mohlo niečo pokaziť. Jeho výkony boli také dominantné, že mi to pripomína pôsobenie Pepa Guardiolu v Bayerne," dodal.

Pohodlný náskok farmaceutov.
Pohodlný náskok farmaceutov.Flashscore

Nemec je presvedčený, že úspešná kampaň by mohla pokračovať. "Bayer Leverkusen bude v nasledujúcich rokoch vždy na rovnakej úrovni ako Bayern. Boj o bundesligové prvenstvo je opäť vzrušujúci. Najskôr sa musí objaviť tím, ktorý zosadí Leverkusen z prvého miesta. A to nebude ľahké," uzavrel.