Liga majstrov: PSG triafalo brvná. Dortmund vyhral aj odvetu a senzačne postupuje do finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

PSG triafalo brvná. Dortmund vyhral aj odvetu a senzačne postupuje do finále Ligy majstrov

Dortmund sa postaral o veľké prekvapenie a dostal sa až do finále Ligy majstrov.
Dortmund sa postaral o veľké prekvapenie a dostal sa až do finále Ligy majstrov.Profimedia
Futbalisti Borussie Dortmund vyhrali utorkové odvetné stretnutie semifinále Ligy majstrov na ihrisku PSG a postúpili do finále. Ich súperom bude lepší z dvojice Real Madrid - Bayern.

PSG - Borussia Dortmund 0:1

/prvý zápas 0:1, postupuje Dortmund/

Slovenský obranca Milan Škriniar bol znova iba na lavičke náhradníkov. PSG vedelo, že musí doháňať manko, ale nemalo ideálny prvý polčas a na úvod druhého poslal hostí do vedenia skúsený obranca Mats Hummels. Ten skóroval vo vyraďovačke Ligy majstrov prvýkrát od februára 2013, vtedy dokráčal až do finále.

Dortmund priebežne viedol o dva presné zásahy, takže do neho znova smeroval. Nemecký stopér sa presadil vo veku 35 a rokov a 143 dní, pričom medzi semifinalistami boli starší iba Edin Džeko (37 rokov, 54 dní) a Ryan Giggs (37 rokov, 148 dní). Julian Brandt zaznamenal štrnástu asistenciu, čo je najviac v kádri Borussie.

Parížsky tím síce po inkasovanom góle zvýšil aktivitu, lenže márne čakal na gól. Namiesto toho jedenásty, dvanásty, trinásty a aj štrnásty raz v tejto sezóne LM trafili jeho hráči konštrukciu brány, čo je najvyšší počet, odkedy existuje takáto štatistika (2003/04). Až v deviatich prípadoch sa tak stalo v štyroch dueloch proti BVB.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

PSG a BVB sa počas aktuálneho ročníka stretli štyrikrát. V základnej skupine to dopadlo lepšie pre francúzsky celok, ktorý raz vyhral a remizoval, avšak to dôležitejšie, a teda semifinále, zvládol nemecký tím. Dortmund tretí raz v histórii postúpil do finále LM. V roku 1997 celú súťaž ovládol, počas sezóny 2012/13 prehral finále s Bayernom.

Zverenci trénera Luisa Enriquého výhrou nad Dortmundom ešte 19. septembra naštartovali 21-zápasovú domácu neporaziteľnosť (15-6-0), avšak z ostatných štyroch dueloch v Parku princov prehrali druhý raz. Dortmund postúpil osemnásty raz z ostatných 20 dvojzápasov, v ktorom vyhral úvodné stretnutie.

Súperom BVB bude postupujúci z druhej dvojice, ktorú tvoria Real Madrid a Bayern. Odveta sa odohrá v stredu o 21:00 na Santiago Bernábeu. Finále Ligy majstrov sa v londýnskom Wembley uskutoční 1. júna.