Slováci v zámorí: Trojica Slovákov si zahrá vo finále, v AHL nastúpili iba dvaja hráči

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Trojica Slovákov si zahrá vo finále, v AHL nastúpili iba dvaja hráči

Studenič vstúpil do play-off AHL veľmi dobre.
Studenič vstúpil do play-off AHL veľmi dobre.Profimedia
Už aj zámorské súťaže pomaly vrcholia a hlavne juniorské ligy smerujú do záverečných sérií. Traja Slováci bojujú o titul, pričom minimálne jeden bude dvíhať nad hlavu majstrovskú trofej. Hlavne o tom je tohtotýždňový sumár Slovákov v zámorí od Flashscore Správ.

AHL

V play-off AHL sú v hre už len piati slovenskí hráči, z toho iba dvaja nastúpili. Marián Studenič v drese Coachelly strelil v troch dueloch proti Calgary dva góly a na jeden asistoval. Jeho tím vedie 2:1, rovnako ako Hartford s Adamom Sýkorom, ktorý zaznamenal pri nedávnej výhre nad Providence prvú asistenciu vo vyraďovačke.

Martin Mišiak (Rockford), Samuel Honzek (Calgary) a ani Samuel Kňažko (Cleveland) nenastúpili.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec skončil pred bránami finále. Jeho Prince George Cougars vypadli proti Portlandu pomerom 2:4 na zápasy. Mladý bek nazbieral počas série štyri body za asistencie. Kmec počas základnej časti odohral 58 zápasov (9+25) a ďalších pätnásť stretnutí pridal v play-off (3+6).

QMJHL

Útočník Peter Repčík a jeho Drummondville Voltigeurs sa tešia z postupu do finále. Slovenský hokejista však pre zranenie vynechal posledný duel semifinálovej série proti Victoriaville Tigres, ktorú prvý menovaný tím vyhral 4:1. Slovák nazbieral v štrnástich dueloch play-off rovnaký počet bodov (6+8). Finále proti Baie-Comeau Drakkar sa začína v noci zo štvrtku na piatok.

USHL

Do finále sa dostali Dubuque a Fargo Force, to začína v noci z piatka na sobotu. Už pred semifinále bolo známe, že titul v USHL po roku znova vyhrá slovenský hráč, keďže každý z kvarteta tímov má jedného takéhoto legionára. V záverečnej sérii tak proti sebe nastúpia Juraj Pekarčík a Peter Císar, ktorý v play-off zatiaľ nebodoval.

Pekarčík v semifinálovej sérii proti Muskegonu strelil jeden gól a na ďalší asistoval. Za porazený tím odchytal všetky tri stretnutia Šichabutdin Gadžijev, zakaždým inkasoval štyrikrát. Neuspel ani druhý brankár Samuel Urban. Ten bol súčasťou všetkých piatich duelov v drese Sioux City. Trikrát sa dostal nad 90-percentnú úspešnosť zákrokov.