Šramková v 3. kole, Jamrichová si doma semifinále nezahrá. Djokovič dostal úder do hlavy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šramková v 3. kole, Jamrichová si doma semifinále nezahrá. Djokovič dostal úder do hlavy

Jamrichová sa do semifinále domáceho turnaja nepozrie.
Jamrichová sa do semifinále domáceho turnaja nepozrie. Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 10. mája?

23:05 - Rebecca Šramková pri svojej premiérovej účasti v hlavnej fáze turnaja WTA 1000 v Ríme postúpila už do tretieho kola. Po dvoch hladkých víťazstvách v kvalifikácii a ďalšom v prvom kole zdolala v boji o postup medzi 32 najlepších Britku Katie Boulterovú, ktorá antukové dvorce nemá v obľube. Čítajte viac.

22:19 - Záznam z iného uhla ukázal, že išlo o smolnú nehodu. Fanúšik sa nakláňal, aby sa mohol Djokoviča dotknúť, respektíve mu niečo podať, no vtedy zahrala svoju úlohu gravitácia. Fľaša z batohu vypadla priamo na hlavu rodáka z Belehradu...

21:55 - Nepríjemné a nepochopiteľné scény nasledovali po oslave víťazstva Novaka Djokoviča. Srb sa šiel podpisovať priaznivcom, keď ho trafila do hlavy fľaša z hľadiska. Približne 40 sekúnd zostal kľačať na zemi, aby ho potom za sprievodu ochrankárov odprevadili do útrob štadióna.

21:47 - Aryna Sabalenková vlani na tisícke v Ríme stroskotala už po prvom zápase a ďaleko k tomu nemala ani tento rok. Svetová dvojka a vlaňajšia semifinalistka z 2022 mala prekvapujúce problémy s Katie Volynetsovou, americkú kvalifikantku zdolala po obrate 4:6, 6:3, 6:2. V treťom kole nastúpi proti Dajane Jastremskej (H2H 0:3).

20:37 - Novak Djokovič úspešne začal aj svoj 18. štart v hlavnej súťaži na Masters v Ríme. Šesťnásobný šampión, ktorý sa vo všetkých predchádzajúcich 17 vystúpeniach dostal minimálne do štvrťfinále, sa spamätal zo zlého začiatku zápasu a nad lucky loserom Corentinom Moutetom zvíťazil hladko 6:3, 6:1. Jeho ďalším súperom bude Alejandro Tabilo (H2H 0:0). Čítajte viac.

Zostrih duelu Djokovič - Moutet.
Flashscore

20:17 - Casper Ruud ukončil posledné tri štarty na Masters v Ríme v semifinále, teraz sa však z turnaja pobral už po prvom zápase. Jeden z najväčších favoritov na titul prehral 6:0, 4:6, 4:6 s Miomirom Kecmanovičom, ktorého zdolal v úvodnom zápase pred dvoma týždňami na turnaji 1000 v Madride. Kecmanovič, ktorý si vo Foro Italico vylepšil svoje maximum a zapísal si piaty skalp hráča TOP 10, sa v treťom kole stretne s kvalifikantom Thiagom Monteirom (H2H 2:0).

17:36 - Sebastian Korda v rozhodujúcom sete zlikvidoval manko brejku a na Masters v Ríme po takmer trojhodinovej bitke zdolal Flavia Cobolliho 7:6, 4:6, 6:4. Američan s českými koreňmi si postupom do tretieho kola vyrovnal maximum na turnaji Foro Italico, kde vyzve krajana Taylora Fritza alebo ďalšiu miestnu nádej Fabia Fogniniho.

Zostrih súboja Korda - Cobolli.
Flashscore

17:00 - Alexander Zverev začal pôsobenie na Masters v Ríme očakávaným víťazstvom nad Aleksandarom Vukicom. Šampión z roku 2017 prevalcoval Austrálčana hladko 6:0, 6:4 a v treťom kole sa stretne s Lucianom Darderom (H2H 0:0).

15:37 - Jiří Lehečka pred niekoľkými týždňami odstúpil zo svojho prvého semifinále Masters v Madride pre problémy s chrbtom, testy potvrdili únavovú zlomeninu bedrového stavca. Najlepší Čech v rebríčku ATP vynechá French Open, ale možno príde aj o slávny Wimbledon.

15:31 - Ons Džabúrová postúpila na predchádzajúcej antukovej tisícke v Madride do štvrťfinále, ale tohtoročnú krízu nadobro neukončila. Finalistka z roku 2022 totiž v Ríme skončila po úvodnom zápase, v ktorom podľahla 5:7, 6:2, 4:6 trápiacej sa Sofii Keninovej. Američanka, ktorá v dejisku druhý rok po sebe vyradila hráčku TOP 10 (Aryna Sabalenková), zaznamenala prvé tohtoročné víťazstvo a v treťom kole sa stretne s Rebeccou Šramkovou alebo Katie Boulterovou.

15:30 - Miloš Karol rozšíril počet úspešných Slovákov v piatkových štvrťfinále. V Bosne a Hercegovine v meste Doboj (turnaj M15) v pozícii osmičky porazil domácu trojku Andreja Nediča po obrate 4:6, 6:3, 6:3.  

14:47 - Jelena Ostapenková začala obhajobu semifinálovej účasti na tisícke v Ríme hladkým víťazstvom 6:4, 6:2 nad Anastasiou Potapovovou. O svoje piate semifinále na Foro Italico si bývalá šampiónka French Open zahrá so Sarou Sorribesovou (H2H 0:2).

14:15 - Žiaľ, Renáta Jamrichová na domácej pôde v Trnave (W75) končí vo štvrťfinále. Šestnásťročná vychádzajúca hviezda prehrala s Nemkou Monou Barthelovou 3:6, 2:6 za 83 minút. 

14:06 - V nastolenom trende Slovákov pokračoval Martin Kližan, ktorý na podujatí M25 v španielskom Valldoreixe nedal šancu domácemu Miguelovi Damasovi, ktorého porazil 6:0, 6:3.

13:15 - Kali Šupovú tiež čaká semifinále, pre zmenu v slovinskej Novej Gorici. Na turnaji W15 nedala šancu Gloriane Nahumovej z Beninu po priebehu 6:4, 6:2.

12:32 - Maria Sakkariová hrá po zmene trénera v oveľa lepšej forme a na posledných štyroch turnajoch sa dostala minimálne medzi 16 najlepších. Pokúsi sa o to aj v Ríme, kde začala víťazstvom 6:2, 6:2 nad Varvarou Grachevovou a v treťom kole sa stretne buď s Lesjou Curenkovou, alebo minuloročnou finalistkou Anhelinou Kalininovou.

12:28 - Úspešne si počínal i Alex Molčan, ktorý na challengeri v Prahe nedal šancu Nemcovi Rudolfovi Mollekerovi. Tretí najlepší singlista na Slovensku sa pobral do semifinále po 81 minútach a výsledku 6:4, 6:2.

12:15 - Jelena Rybakinová sa opäť borí so zdravotnými problémami. Svetová štvorka nebude pre chorobu obhajovať triumf na prebiehajúcej tisícke v Ríme, kde vlani získala svoj najcennejší antukový titul. Ruskú rodáčku reprezentujúcu Kazachstan nahradí v hlavnej súťaži Océane Dodinová, ktorá vo finále kvalifikácie prehrala s Brendou Fruhvirtovou.

12:10 - V tureckej Antalyi bude o finále bojovať Anika Jašková. Na podujatí W15 zdolala Talianku Verenu Melissovú po trojsetovej bitke 6:7, 6:1 a 6:3.

11:56 - Jozef Kovalík sa z pozície šiesteho nasadeného dostal do semifinále challengeru v rakúskom Mauthausene. Slovenská singlová dvojka porazila domáceho Geralda Melzera 7:6, 6:3.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

10:10 - Zároveň nemožno zabúdať na Rebeccu Šramkovú, ktorá sa na tisícke v Ríme v 2. kole postaví rebríčkovej, ale nie papierovej favoritke Katie Boulterovej z Veľkej Británie.

10:05 - Ďalší siedmi slovenskí tenisti a tenistky si v piatok budú chcieť vybojovať postup do semifinále. Jozef Kovalík sa o to pokúsi v rakúskom Mauthausene, Alex Molčan v Prahe, Martin Kližan vo Valldeoreixe, Miloš Karol v Doboji, stále iba 14-ročná Kali Šupová v Novej Gorici, Anika Jašková v Antalyi a Renáta Jamrichová v Trnave.

06:00 - Viktória Morvayová si v čínskom Luane o semifinále na podujatí W75 nezahrá. Slovenka prehrala s Thajčankou Peangtarn Plipuechovou po výsledku 6:7, 0:6, pričom prvý set trval 74 minút, zvyšok duelu o 33 minút viac.