Slovan si poistil služby lídra. Teším sa na fanúšikov a výzvy v novej sezóne, vraví Takáč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan si poistil služby lídra. Teším sa na fanúšikov a výzvy v novej sezóne, vraví Takáč

Takáč predĺžil zmluvu so Slovanom.
Takáč predĺžil zmluvu so Slovanom.TASR
Samuel Takáč (32) si bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres HC Slovan Bratislava. Klub si uplatnil na hráča opciu a predĺžil s ním zmluvu o ďalší rok. Pre krídelníka to bude už štvrtá sezóna v belasom drese.

Takáč, ktorému sa napokon neušla miestenka na tohtoročné MS v Česku, pre klubový web uviedol: "Veľmi si vážim, že vedenie HC Slovan Bratislava bolo s mojou prácou na ľade spokojné a uplatnilo opciu na moje ďalšie pôsobenie v klube. Teším sa na pokračovanie pred bratislavskými fanúšikmi a na výzvy v novej sezóne." 

V uplynulej klubovej sezóne opäť patril k lídrom tímu. S 37 bodmi v 53 zápasoch (vrátane play-off) bol štvrtý najproduktívnejší hráč Slovana a so 17 gólmi druhým najlepší strelec. Zo všetkých hráčov mužstva mal na konte najviac odohraných duelov (53), vynechal iba jediný.

Jeho najúspešnejšou sezónou v klube bola hneď tá prvá po príchode z Michaloviec, keď v ročníku 2021/22 zaznamenal celkovo 63 bodov a patril medzi najlepších hráčov v nadstavbovej časti (8+11). Doteraz odohral za bratislavský káder počas troch rokov 159 zápasov, v ktorých dal 52 gólov a na ďalších 94 prihral.

So ziskom 146 bodov sa zaradil na 35. miesto v historickej tabuľke najproduktívnejších hráčov Slovana. Iba traja hráči dosiahli v jeho drese za tri sezóny viac gólov - Roman Iľjin, Brant Harris a Ľubomír Vaic. Takáč je bronzový medailista zo ZOH 2022. V rovnakom roku reprezentoval Slovensko aj na MS vo Fínsku, kde patril k najproduktívnejším hráčom tímu (3+3).