MS v hokeji: Videozostrih Slovenska s Nemeckom. Trojbodový Eriksson Ek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 1. deň: Videozostrih Slovenska s Nemeckom. Trojbodový Eriksson Ek

Aktualizované
Švédski hokejisti dali na úvod lekciu americkým, ktorí si prišli do Prahy a Ostravy pre medailu.
Švédski hokejisti dali na úvod lekciu americkým, ktorí si prišli do Prahy a Ostravy pre medailu.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových období sa začína. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vracia do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak budú mať na v poradí 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom budete nielen čítať, ale aj pozerať zostrihy z jednotlivých zápasov či predzápasových preview.

PROGRAM 1. HRACIEHO DŇA

Slovensko - Nemecko 4:6

Sumár.

Reakcia Pospíšila.

Reakcia Hudáčka.

Reakcia Frühaufa s Ramsaym.

Švajčiarsko - Nórsko 5:2

Česko - Fínsko 1:0 po sn

Švédsko - USA 5:2

Sumár.

23:10 - Českí hokejisti vstúpili do turnaja víťazstvom 1:0 po samostatných nájazdoch nad Fínskom. Pred 17 413 divákmi v pražskej O2 Aréne rozhodol útočník Ondřej Kaše. Brankár Lukáš Dostál si vo svojom štvrtom zápase za národný tím udržal čisté konto. 

Zostrih zápasu.
Flashscore

22:50 - Švédsko vstúpilo do turnaja víťazstvom 5:2 nad Spojenými štátmi americkými. Útočník Joel Eriksson Ek prispel k víťazstvu severanov v súboji hlavných favoritov skupiny B dvoma gólmi a asistenciou. Posledné dva zásahy inkasovali Američania v záverečnej power-play.

Zostrih zápasu.
Flashscore

22:25 - Zápas Českej republiky s Fínskom bol ťahákom, na tribúny si našlo cestu 17 413 divákov, ktorí vytvorili vynikajúcu atmosféru.

22:15 - Premiéru českých hokejistov si nenechal ujsť ani český prezident Petr Pavel. 

20:10 - Hneď desať gólov videli fanúšikovia v súboji Slovenska proti Nemecku. Všetky prinášajú v zostrihu Flashscore Správy. 

Zostrih zápasu.
Flashscore

19:20 - Slovenskí hokejisti vstúpili do svetového šampionátu v Ostrave prehrou 4:6 s Nemeckom. Zverenci trénera Craiga Ramsayho proti obhajcom strieborných medailí zmazali dvojgólové manko, no prehrali s nimi už piatykrát v rade. Leonhard Pföderl prispel k úspechu Nemecka v skupine B gólom a dvoma asistenciami, Yasin Ehliz mal tri asistencie.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

19:10 - Dominik Kubalík, ktorý dnes ráno opustil tím, aby išiel za svojou manželkou do pôrodnice, nechýba v zostave Česka v úvodnom zápase proti Fínsku. Hráč Ottawy nastúpi v druhej formácii s Ondřejom Palátom a Davidom Tomáškom. 

19:05 - Švajčiari otvorili turnaj víťazstvom 5:2 nad Nórskom. Pred 16 617 divákmi v O2 Aréne rozhodli zápas tromi gólmi v druhej tretine. Obranca Romain Loeffel a útočník Nino Niederreiter pomohli tímu Patricka Fischera k úspechu gólom a asistenciou. 

Štatistiky víťazstva Švajčiarov.
Štatistiky víťazstva Švajčiarov.Flashscore

18:30 - Pred začiatkom šampionátu mali Kanaďania možnosť spoznať krásy Viedne a Budapešti. Krátko pred turnajom odohrali prípravné zápasy v Rakúsku a Maďarsku, ktoré vyhrali 5:1 a 4:0. Vo štvrtok si vychutnali krásy Prahy. "Zážitok z doterajšieho pobytu v Európe je naozaj úžasný. Je to skvelé. Máme tu ideálnu partiu chalanov a navštívili sme niekoľko naozaj neuveriteľných miest. Viedeň bola nádherná, naozaj nádherná. Budapešť bola tiež fantastická, krásne sa tam o nás postarali. A vo štvrtok sme prišli do Prahy a vyrazili do mesta. Všetko je tu veľmi krásne. Zatiaľ to ide dobre,“ povedal tréner André Tourigny novinárom.

16:55 - Slovenská hokejová reprezentácia, napriek viacerým sľubným príležitostiam, hrá po prvej tretine s Nemeckom v otváracom dueli 87. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji bez gólov. Priebeh zápasu si môžete prečítať v samostatnom článku.

16:40 - Sven Andrighetto strelil prvý gól na majstrovstvách sveta v Českej republike a poslal Švajčiarsko do vedenia nad Nórskom.

15:50 - Funkciu kapitána bude vo švédskom národnom tíme zastávať obranca Erik Karlsson. Asistovať mu budú Victor Hedman a Lucas Raymond.

14:35 - Do bránky sa proti Nemecku postaví Stanislav Škorvánek. Online reportáž môžete sledovať priamo cez nás.

14:10 - Slovenské zápasy sú v Ostravar aréne vypredané. Kapacita je 9 100 miest.

14:00 - Slovenská hokejová reprezentácia vstúpi do 87. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji súbojom s Nemeckom - súperom, s ktorým sa pravidelne stretáva počas sezóny v rámci prípravných zápasov. Spoločne sa pozrieme na to, ako sa vyvíjali posledné tri súťažné stretnutia medzi týmito krajinami - najmä ten posledný vyvoláva v spomienkach slovenských fanúšikov hrôzu... Bilancia všetkých vzájomných meraní (78) síl hovorí v prospech Slovenska - 42 výhier, 35 prehier, jedna remíza a skóre 197:182. Čítajte viac.

Na súboj z MS 2019 sa nebude spomínať v dobrom. Zľava Draisatil, Nagy a Sukeľ.
Na súboj z MS 2019 sa nebude spomínať v dobrom. Zľava Draisatil, Nagy a Sukeľ.Profimedia

13:30 - Kanada si na poslednú chvíľu nechala v rukáve jedno eso. Do dejiska šampionátu mieri ďalšia výrazná posila. Po neúspešnej sérii s Bostonom si chce v Prahe napraviť chuť John Tavares.

13:15 - Vedenie reprezentačného tímu vo štvrtok napísalo na súpisku maximálny počet 25 hráčov. Vylúčilo tým alternatívu, že by ešte do tímu prišli niektorí z hráčov z AHL. S mužstvom premiérovo v piatok pred prvým zápasom trénoval už aj Miloš Kelemen. Čítajte viac.

Dopoludňajšie rozkorčuľovanie.
Dopoludňajšie rozkorčuľovanie.TASR

12:45 - Štart majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2024 sa nezadržateľne blíži a Flashscore Správy priniesli ďalší pohľad na nomináciu reprezentácie. Tentoraz analyzovali s rekordným šesťnásobným majstrom Slovenska a bývalým reprezentantom Matejom Češíkom útočníkov. Čítajte viac.

12:00 - Dlhých 20 rokov komentoval Pavol Gašpar hokejové majstrovstvá sveta. Na Slovensku bol v tomto smere komentátorskou jednotkou. Avšak po tom, čo RTVS nezískala práva na ďalší vysielací segment (roky 2024 až 2028), ho čaká prvý šampionát od ročníka 2003, keď sa divákom po celej krajine nebude prihovárať počas živých prenosov. Flashscore Správam prezradil svoje očakávania od slovenských hokejistov.

11:15 - Nielen Slovensko, ale aj organizátora 87. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji čaká v piatok vstup do šampionátu. 

Preview: Česko - Finsko
Flashscore

10:50 - Čo by to bol za šampionát a najmä služby z našej strany, keby ste si všetko podstatné, po čom vaša zvedavosť túži, nemohli nastaviť podľa seba. Vtiahneme vás do hry. Užite si šampionát s Flashscore!

10:25 - Dejiskami 87. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji IIHF sú po deviatich rokoch opäť pražská O2 Aréna a Ostravar Aréna. Domovským stánkom slovenskej reprezentácie je menšia multifunkčná hala, v ktorej hrá svoje domáce zápasy klub HC Vítkovice Steel. Detaily o nej nájdete tu.

09:55 - Máte lístky na niektorý zo zápasov a váhate, ako sa tam dostať? Alebo vás možno zaujíma, či sa vám ešte podarí zohnať hotel? Vďaka sprievodcovi pre fanúšikov z kuchyne Flashscore Správ budete o krok vpred. O tom najdôležitejšom z organizačných pokynov sa dočítate v samostatnom článku.

09:30 - Craig Ramsay so svojim trénerským štábom odovzdal zodpovednosť z pohľadu kapitána do rúk Tomáša Tatara, pre ktorého to bude siedmy svetový šampionát. Asistovať mu budú Marek Hrivík s Petrom Čerešňákom. Čítajte viac.

09:15 - Súpisky všetkých tímov, samozrejme, aj tú slovenskú, si môžete prečítať na jednom mieste.

08:45 - Kedy hrá Slovensko? Program zápasov a dôležité dátumy nájdete na jednom mieste vďaka Flashscore Správam.

08:00 - Vitajte pri našom oficiálnom online trackeri z majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré sa odohrajú v Prahe a Ostrave. Slovenská reprezentácia odohrá zápasy základnej skupiny v Ostrave. O všetkom podstatnom budú Flashscore Správy od začiatku až do konca turnaja informovať na tomto mieste.