Európske komplikácie pre Neapol. Koopmeiners napodobnil Gullita, Atalanta má na dosah LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Európske komplikácie pre Neapol. Koopmeiners napodobnil Gullita, Atalanta má na dosah LM

Aktualizované
Koopmeiners oslavuje víťazný zásah so spoluhráčmi do siete Salernitany.
Koopmeiners oslavuje víťazný zásah so spoluhráčmi do siete Salernitany.Profimedia
Futbalisti Salernitany prehrali v pondelkovom zápase 35. kola talianskej Serie A doma s Atalantou Bergamo 1:2. Modro-čierni si pripísali tretí triumf za sebou a patrí im so 60 bodmi 5. miesto v tabuľke, ktoré zaručuje postup do Ligy majstrov. Rovnaký počet bodov má aj šiesty AS Rím, odohral však o zápas viac. Na súpiske už s istotou zostupujúceho domáceho tímu chýbal pre zranenie slovenský obranca Norbert Gyömbér (31).

Salernitana – Atalanta 1:2

Víťazstvo hosťom zabezpečil v 63. minúte stredopoliar Teun Koopmeiners, ktorý strelil svoj 12. gól v súťaži a potvrdil pozíciu najlepšieho strelca tímu. Zároveň sa od ročníka 94/95 stal v Serii A prvým Holanďanom po Ruudovi Gullitovi (12) s takýmto počtom zásahov.

Salernitana viedla od 18. minúty, keď skóroval 20-ročný francúzsky útočník Loum Tchaouna. O vyrovnanie sa po necelej hodine hry postaral svojím desiatym ligovým gólom v sezóne Gianluca Scamacca. Domáci, ktorí sa lúčia s najvyššou súťažou, dokázali v 35 kolách vyhrať iba dvakrát. 

Udinese - Neapol 1:1

Partenopei, v zostave ktorých nechýbal slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, prišli o víťazstvo v nadstavenom čase a po dvanástej remíze v sezóne sú v neúplnej tabuľke na ôsmom mieste. Síce im zaručuje Konferenčnú ligu, no Fiorentina stráca z deviatej pozície iba bod. Udine, ktoré stále bojuje o záchranu, získalo proti Neapolu cenný bod vďaka gólu nigérijského útočníka Isaaca Successeho v druhej minúte nadstaveného času. Na 18. mieste v tabuľke delia mužstvo od udržania sa v Serii A dva body.

Najzaujímavejšie štatistiky stretnutia.
Najzaujímavejšie štatistiky stretnutia.Opta by Stats Perform

Zverenci Francesca Calzonu viedli od 51. minúty, keď svoj 15. gól v sezóne strelil ďalší nigérijský reprezentant Victor Osimhen. S Udinese sa mu mimoriadne darí. Proti tomuto tímu sa presadil v šiestom vzájomnom strete v rade. Druhý zásah Osimhena rozhodca neuznal pre ofsajd. Calzonovci nedokázali zvíťaziť štvrtýkrát v rade, tretíkrát  z toho remizovali.