Arteta sa v boji o titul radí s Wengerom. Na konci sezóny rozhodujú maličkosti, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arteta sa v boji o titul radí s Wengerom. Na konci sezóny rozhodujú maličkosti, hovorí

Arteta chce ísť v stopách Wengera a vyhrať ligu.
Arteta chce ísť v stopách Wengera a vyhrať ligu.Reuters
Arsenal sa vyhrieva na prvom mieste Premier League s bodovým náskokom na Manchester City. Lepšie karty pred záverečnými kolami však majú v rukách zverenci Pepa Guardiolu (53), ktorí majú zápas k dobru a boj o titul vo svojich rukách. Pri súčasnom rozložení síl môže akákoľvek prehra Citizens vrátiť Gunners späť do hry. Manažér severolondýnskeho tímu Mikel Arteta (42) preto naďalej verí, že prvá ligová trofej za posledných 20 rokov ešte nie je stratená.

Pred záverečnými zápasmi sa dokonca radil s Arsénom Wengerom. Legendárny manažér doviedol klub počas 22 rokov na lavičke Arsenalu k trom ligovým titulom. Pod jeho vedením sa kanonieri tešili v sezónach 1997/98, 2001/02 a 2003/04. Posledný titul dosiahli bez jedinej prehry.

Gunners oslavovali majstrovský zárez po severolondýnskom derby na pôde Tottenhamu. Na starom štadióne White Hart Lane vybojovali remízu 2:2 a zavŕšili tak ročník, ktorý dodnes nemá v Anglicku obdobu.

V nedeľu v novej aréne Tottenhamu by hráči Arsenalu radi urobili dôležitý krok k najcennejšej trofeji v anglickom futbale. Remíza by im tentoraz nestačila. Gunners musia zostať do konca sezóny stopercentní a potrebujú aj zaváhanie Manchestru City.

Každý zápas môže byť rozhodujúci, čo si uvedomuje aj Arteta. Preto sa radí s Wengerom v rámci prípravy na napínavý záver ročníka. 

"Niekoľkokrát som s ním hovoril. Rozprávali sme sa o úspešných sezónach, ale aj o menej úspešných obdobiach v neskorších fázach jeho pôsobenia na lavičke," prezradil Arteta.

Hlavnou témou však bola súčasná situácia v Premier League. "Pre túto časť sezóny je veľmi dôležité nájsť spôsob, ako vyhrávať zápasy. Nemusíte byť futbalovejší ako súper, ale musíte zvládnuť tesné duely. Pamätám si, že Wenger o tom hovoril, keď som bol hráčom. Teraz mi to opäť pripomenul," uviedol španielsky manažér, ktorý pod Wengerom pôsobil v rokoch 2011 až 2016.

"Ak sa pozriete na spôsob, akým Arsenal v minulosti získal tituly, vidíte, že niektoré stretnutia vyhral veľmi tesným rozdielom. Možno to znie ako klišé, ale na konci sezóny rozhodujú práve maličkosti," dodal Arteta, ktorý verí, že víťazstvo na pôde rivala by mohlo jeho tímu pomôcť ukončiť 20-ročný pôst.

Tottenham - Arsenal (nedeľa 15:00)