Weiss na lavičku Azerbajdžanu? Kmotrík tvrdí, že chce zostať v Slovane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weiss na lavičku Azerbajdžanu? Kmotrík tvrdí, že chce zostať v Slovane

Aktualizované
Skúsený kouč momentálne rieši svoju budúcnosť.
Skúsený kouč momentálne rieši svoju budúcnosť.Profimedia
Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. (59) by sa mohol stať novým kormidelníkom reprezentácie Azerbajdžanu. Informácie priniesol portál futbolinfo.az, na čo v stredu večer reagoval aj úradujúci slovenský šampión.

Podľa spomínaného webu by mal tréner slovenského majstra tento týždeň pricestovať do Baku, aby prediskutoval detaily možnej spolupráce. Jeho hlavným cieľom je údajne oboznámenie sa s podmienkami a rokovanie o finančných otázkach. Weiss prijal pozvanie prezidenta zväzu Rovshana Najafa.

Správy z Azerbajdžanu hovoria o niekoľkých úskaliach, ktoré celá situácia obnáša. Problémom by mohli byť vysoké platové požiadavky slovenského stratéga a jeho zmluva so Slovanom. "Naši futbaloví funkcionári sa nechystajú za Weissa zaplatiť obrovské odškodné. Podľa našich informácií sa všetky záležitosti vyjasnia počas návštevy Baku. Na uzavretie obchodu musí Weiss ustúpiť aj zo svojich finančných nárokov. Zároveň musí dať uspokojivé sľuby o výsledkoch národného tímu," píše portál.

Weiss po víkendovej prehre so Žilinou poskytol médiám vyhlásenie, na ktoré vrhajú aktuálne špekulácie nové svetlo a dá sa pochopiť všelijako: "Máme už len torzo mužstva, ktoré je zdravé a v kondícii. Už nech je koniec ligy a uvidíme, čo bude ďalej. Gratulujem Žiline k víťazstvu."

Azerbajdžanská reprezentácia je po novembrovom odchode Gianniho de Byazina bez hlavného kouča. Ak by sa Weiss napokon so zväzom dohodol, išlo by o jeho tretie pôsobenie pri národnom tíme. V minulosti trénoval výbery Slovenska a Gruzínska. Sokolov viedol aj na svetovom šampionáte v roku 2010.

"Nie je pravda, že tréner Weiss by mal byť na rokovaniach v Baku, ako uvádzajú médiá, je doma na Slovensku," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml pre klubovú stránku.

Slovan však má vedomosť o záujme o služby Vladimíra Weissa st. zo zahraničia. "Viem o medializovanom záujme, Vladimír Weiss st. ma informoval o ponuke, ktorú obdržal. Spoločne sme sa o tejto téme rozprávali a jedným dychom môžem zdôrazniť, že z nášho rozhovoru vyplynulo, že tréner chce zostať a pokračovať v Slovane. Ako som sa však už niekoľkokrát vyjadril, pre rast klubu sú nevyhnutné určité zmeny, v čom sa s trénerom Weissom zhodujeme. Obaja chceme napĺňať potenciál, ktorý v Slovane vidíme."

"Na najvyššej úrovni klubu prebiehajú debaty o ďalšom fungovaní Slovana a verím, že sa všetky veci v krátkom čase vyriešia, aby Slovan mohol ďalej napredovať. Rovnako verím, že spomínané diskusie prinesú pozitívny výsledok. Za mňa môžem povedať, že tréner Weiss má moju plnú dôveru. Verím, že spoločne postavíme do novej sezóny silné a kvalitné mužstvo a budeme opäť úspešní," vyhlásil Kmotrík ml.