La Liga opäť rozoberá rasizmus. Williams naň reagoval strelením gólu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

La Liga opäť rozoberá rasizmus. Williams naň reagoval strelením gólu

Williams s reakciou po góle, ktorou reagoval na rasistické pokriky.
Williams s reakciou po góle, ktorou reagoval na rasistické pokriky.Profimedia
Španielsky futbalista Nico Williams (21) z Athleticu Bilbao sa stal terčom rasistického útoku počas sobotňajšieho zápasu 33. kola La Ligy, v ktorom Baskovia prehrali na pôde Atlética Madrid 1:3.

Atlético Madrid - Athletico Bilbao 3:1

Williams uviedol, že v prvom polčase pri zahrávaní rohového kopu počul od domácich divákov zvuky s rasistickým podtónom. Vlastným fanúšikom dohovárali aj hviezdy Atlética Antoine Griezmann a José María Giménez.

"Počul som opičie zvuky, ale vždy to boli tí istí dvaja alebo traja ľudia. Musíme naďalej pracovať na tom, aby to jedného dňa prestalo," uviedol španielsky reprezentant, ktorý v závere prvého polčasu strelil vyrovnávajúci gól na 1:1. Na predošlé urážky reagoval poklepaním si na predlaktie v narážke na farbu svojej pleti.

Konanie priaznivcov Los Colchoneros odsúdil aj domáci kapitán Koke. "Posielam Nicovi všetku svoju podporu spolu so všetkými spoluhráčmi a celým klubom. Vo futbale nie je miesto pre to, čo sa stalo. Týchto ľudí musia identifikovať a nesmú ich vpustiť na štadión," povedal 32-ročný stredopoliar Atlética.