Flashscore zostava slovenských legionárov: Majstrovský Vojtuš pomohol k indickému titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Majstrovský Vojtuš pomohol k indickému titulu

Jakub Vojtuš s trofejou pre víťaza Indian Super League.
Jakub Vojtuš s trofejou pre víťaza Indian Super League.instagram.com/j.vojtus2210
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 30. apríla do 6. mája predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 30. apríla do 6. mája.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 30. apríla do 6. mája.Flashscore

Brankár

Richard Ludha (Teplice) 8,1

Vďaka jeho šiestim zákrokom sú Teplice o krok bližšie k finále baráže o Konferenčnú ligu. Liberec nenašiel recept na 23-ročného gólmana, ktorý si pripísal tretie čisté konto (od začiatku zápasu) v najvyššej českej súťaži. Odveta je na programe v nedeľu na pôde Slovana.

Obrancovia

Denis Vavro (Kodaň) 7,1

Boj o dánsky titul sa zamotáva. Štyri kolá pred koncom delia prvé Brondby a štvrtý Nordsjaelland len tri body, druhá Kodaň zaostáva za čelom iba o bod. Výrazne k tomu prispieva aj Vavro, ktorý pomohol k čistému kontu proti Silkeborgu tromi sklzmi, rovnakým počtom vyhraných súbojov na zemi, dvomi odkopmi a jednou zablokovanou strelou.

Branislav Niňaj (Sepsi) 7,1

Sepsi sa pravdepodobne nedostane na priečky zaručujúce európske poháre, ale ešte môže skončiť štvrté. Farul Constanta proti Niňajovi a spol. skórovala iba raz. Stopér spod Tatier sa pričinil o štyri odkopy, pričom dvakrát zastavil akciu protivníka, dva razy šiel do sklzu, ale tiež v dvoch prípadoch cez neho prešiel súper driblingom. Aj on jedno zakončenie zablokoval.

Martin Králik (České Budějovice) 7,4

Dynamo sa vyhrabalo z poslednej priečky vďaka výbornej forme. Neprehralo posledných päť duelov, v ktorých získalo deväť bodov. Králikovi vychádzali proti Bohemiansu najmä dlhé lopty (6/9), i celková úspešnosť prihrávok - 94 %. Na konte mal jeden kľúčový pas a v obrane šesť odkopov.

Stredopoliari

Róbert Mak (Sydney) 8,6

Druhý týždeň po sebe s bilanciou 2+1, aj preto je Sydney v semifinále austrálskej A-League. Mak prv Macarthur načal otváracím zásahom, na tretí asistoval, aby uzatváral skóre na 4:0. Štyri kľúčové prihrávky a úspešnosť prihrávok 91 % (21/23) podčiarkujú jeho majstrovstvo. 

Denis Ventúra (Olomouc) 7,5

Kým Ludhove Teplice sú bližšie k finále baráže o KL, Olomoucu nepomohla ani Ventúrova asistencia (zároveň kľúčový pas a vypracovaná veľká šanca). Gólová prihrávka to bola vôbec jeho prvá v prebiehajúcom ročníku. Na ihrisku bol len v prvom polčase.

Peter Pokorný (Vroclav) 7,2

Kto sleduje našu rubriku pravidelne, tak vie, že defenzívny štít je dôležitou súčasťou Slasku v boji o titul. Tri kolá pred koncom je Vroclav na druhom mieste s dvojbodovým mankom na prvú Jagielloniu, no zozadu číhajú ďalší prenasledovatelia. Pokorný odohral počas triumfu nad LKS Lodž plnú minutáž, vyhral päť z deviatich súbojov na zemi, oba vo vzduchu, jednu koncovku zablokoval a predviedol štyri sklzy. Známku mu znížil fakt, že cez neho prešli súperi driblingom v troch prípadoch.

Ivan Schranz (Slavia Praha) 9,0

Jednoznačný triumf nad Ostravou vybavil gólom a dvomi asistenciami (zároveň dve kľúčové prihrávky a dve vytvorené šance). Pre reprezentáciu by bolo ideálne, aby jeho forma pokračovala. Dokonalý výkon, ďalšie slová nie sú potrebné.

Útočníci

Jakub Vojtuš (Bombaj) 9,2

Keď 1. apríla nastúpil na súťažný zápas, ten posledný odohral ešte 22. októbra 2023. Niekdajší hráč Interu Miláno, Chieva Verona, Trnavy, Klužu, Tychy či Rapidu Bukurešť vymenil rumunskú ligu za Áziu a po šiestich stretnutiach sa teší z titulu. K víťazstvu v Indian Super League pomohol asistenciou na víťazný zásah, v nadstavenom čase pridal poistku. V šiestom dueli za nového majstra sa do listiny zapísal vôbec po prvý raz (premiérovo od 30. júla 2023). Na ihrisko pritom prišiel len v 71. minúte...

Pavol Šafranko (Sepsi) 8,8

Hetrikový hrdina. Z troch striel na bránu sa ujala každá. Ako bonus vyslal dve kľúčové prihrávky, vo vzdušných súbojoch sa mu príliš nedarilo (3/8). Je jeden gól od vyrovnania svojho rekordu v drese Sepsi zo sezón 2019/20 a 2020/21, keď sa presadil v deviatich prípadoch.

Lukáš Haraslín (Sparta Praha) 8,4

Víťazný zásah, to sa počíta. Bol to v poradí už 12. gól slovenského krídelníka v prebiehajúcom ročníku FORTUNA:LIGY, raz trafil i konštrukciu brány. Druhý týždeň po sebe bol v základe, nadviazal tak na trefu do čierneho spred dvoch kôl. Trikrát bol faulovaný, v osobných súbojoch na zemi bol pretlačený len ťažko (6/8), darilo sa mu aj v driblingoch (3/5) a aj on si pripísal dva kľúčové pasy.